Over VZOD

VZOD: één van de mooiste en grootste clubs van Nederland

VZOD handboogsportvereniging Volkel is een vereniging die zich in hoofdzaak bezig houdt met de handboogsport, doormiddel van het bezoeken en organiseren van wedstrijden en trainingen. Bij VZOD (Vreugde Zij Ons Doel) is het mogelijk om op alle niveau’s deze leuke sport te beoefenen. Of het nu is om wekelijks met pijl en boog gezellig samen te trainen of om naar de top te komen. 

Alle faciliteiten zijn in onze moderne accommodatie voorhanden. Handboog is bij VZOD in alle soorten te beoefenen, zowel recurve als compound. Ook rolstoelers zijn van harte welkom. Het is mogelijk om deel te nemen aan de competities indoor 18 meter en  25 meter1pijl. Zowel individueel als in teamverband.

Fusie en nieuw onderkomen

Vanaf 1946 zijn we altijd gastvrij ontvangen in De Beukenhof in Odiliapeel waar de oorsprong van VZOD ligt. In de jaren 70 is er een volautomatische baan door de leden gemaakt die voor die tijd hypermodern was. In die tijd was bijna elke handboogsportvereniging gehuisvest in of achter een café. Het ledenaantal is tot midden jaren 90 vrij constant geweest, maar een fusie met zustervereniging Soranus in Volkel veroorzaakte een ledenverdubbeling bij VZOD. Tijdens de fusie werd afgesproken dat de naam VZOD zou blijven maar dat er een inspanningsverplichting bij het bestuur lag om te gaan kijken wat de mogelijkheden voor een eigen accommodatie waren. Na jarenlang touwtrekken tussen gemeente en andere instanties hebben de leden van VZOD aan de Lagedijk 2a in Volkel een gebouw neergezet wat zijn weerga niet kent. Met zijn 14 banen indoor die op twee verschillende afstanden gezet kunnen worden is VZOD weer een topper in de handboogsportwereld.

Onze banen

In de nieuwe accommodatie is plaats voor 84 sporters voor 18 of 25 meter wedstrijden. Daarnaast is een uitklapbare baan gemaakt die het mogelijk maakt om op enkele meters afstand de eerste pijlen te schieten. De hoofdbanen zijn in twee verplaatsbare stukken verdeeld, zodat op twee verschillende afstanden getraind kan worden. Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst is zeer van toepassing bij VZOD want het aantal jeugdleden stijgt gestaag. De hele accommodatie is rolstoelvriendelijk met een invalidetoilet en een plaats aan de bar voor rolstoelers. Ook aan de mindervalide is dus ruimschoots aandacht gegeven tijdens de bouw.

AGENDA

27mei20:0022:00MM Volkel - Wanroij20:00 - 22:00(GMT+02:00) Lagedijk 2a, Volkel

17jun20:0022:00MM PrijsuitreikingWie wil mag mee naar de uitreiking. Is tevens een wedstrijdje20:00 - 22:00(GMT+02:00) De Wasaa 11 5469BV Erp

Laatste nieuws

Recurve en compound

Bij VZOD word zowel recurve als compound geschoten. De accommodatie is optimaal om te trainen en wedstrijden te houden. Door de proffesionele begeleiding kunt bij ons de sport leren te beoefenen. Puur voor recreatie of naar de top, het is allemaal mogelijk bij VZOD. Door de aanschaf van een aantal goede oefenbogen en pijlen door VZOD kan zonder dat u een kostbare investering doet begonnen worden met handboogschieten. Een slim en goedkoop systeem om kennis te maken met de handboogsport is de z.g. 10 ritten kaart. Voor €25 euro kunt u deze kaart kopen en hiermee mag u 10 lessen volgen.

Ook aan de lange afstandschutters is gedacht. Naast het gebouw zijn twee banen gerealiseerd om tot op 90 meter te kunnen schieten en uw materiaal af te stellen.

Een van de grootste en mooiste clubs van Nederland

Door de tomeloze inzet van een legertje vrijwiliers zult u zich snel thuis voelen bij ons. U maakt deel uit van een gezelschap wat al jaren in de Nederlandse top meedraaid. De behaalde nationale titels zowel in teamverband als persoonlijk bewijzen dit. Bij VZOD is elke schutter of ex-schutter belangrijk. Iedereen levert op zijn of haar manier zijn aandeel in de club en dat maakt VZOD een van de grootste en mooiste clubs van Nederland. Bent u nieuwsgierig geworden over de vele mogelijkheden bij VZOD neem dan vrijblijvend contact op met ons. Wij zullen u graag meer vertellen over onze handboogsportclub.

Jeugdlid NK

Koning schieten 2023

Sponsoravond 2023

Nieuwe TV schermen VZOD

Stimulator trofee 2023

CLINIC`S BIJ VZOD

Koningschieten 2022

120 pijlen toernooi

STIMULATOR TROFEE 2022

Stimulator trofee 2021

Koningschieten +BBQ

Lucien OutdoorNK
stimulator 2020 winnaars

CARNAVALSCHIETEN 2020

120 PIJLENTOERNOOI 2019

KONINGSCHIETEN 2019

120 PIJLENTOERNOOI 2019

SPONSORAVOND 2019

CARNAVAL SCHIETEN 2019

VZOD OOK VOOR JOU?

 Handboogschieten is voor iedereen. Laagdrempelig, voor de gezelligheid maar ook in competitieverband. Voor jong en oud.

KOM PROEFSCHIETEN

 Benieuwd hoe sterk je moet zijn voor zo’n handboog of wil je weten hoe gezellig het bij onze vereniging is? Kom proefschieten. 10 keer voor € 25,-

CLINIC OF FEESTJE

 Bij VZOD openen wij graag onze deuren voor een clinic, personeelsfeestje, bijeenkomst e.d. Geheel verzorgd met drankjes en hapjes. Alles is mogelijk.